Je bent op zoek naar een leuke studio of studentenkamer in Antwerpen!

Het Floraliënhuis is het resultaat van een geïntegreerde ombouw in 2011 van twee aanpalende panden (Floraliënlaan 366 en 368) tot een modern, aangenaam en functioneel studentenhuis met 23 volwaardige studio’s.

Achteraan op het terrein werd in 2014 ook een nieuw gebouw met 17 studentenkamers bijgebouwd (Floraliënlaan 364).

Gelegen in de Floraliënlaan (kaart) in de aantrekkelijke Pulhofwijk te Berchem (Antwerpen)  biedt het Floraliënhuis een nieuwe dimensie aan studentenhuisvesting in Antwerpen. Het is één van de eerste studentenhuizen die een groen label van de stad Antwerpen kreeg omdat het volledig in overeenstemming is met de vigerende wetgeving op gebied van stedenbouwkundige voorschriften, woonkwaliteitsnormen en brandveiligheidsnormen.

Bij de ingrijpende renovatie en de latere nieuwbouw werd bijzondere aandacht besteed aan veiligheid, duurzaamheid en comfort.

Het Floraliënhuis combineert privacy en studentikoos samenzijn en laat de keuze aan de studenten zelf.

23 studentenstudio’s met een oppervlakte van minstens 30 m2 en met alle comfort ( eigen badkamer toilet, kitchenette) bieden privacy en een ideale omgeving voor geconcentreerd studeren. De 17 studentenkamers van ongeveer 20 m² hebben een eigen toilet en badkamer en kunnen beroep doen op een modern uitgeruste keuken. De gemeenschappelijke ruimtes in elk van de gebouwen, het overdekt terras en de ruime tuin stimuleren het sociaal samenzijn.

Ook de aandacht voor mindervalide studenten en toegankelijkheid voor rolstoelgebruikers is een troef die slechts weinig private studentenhuizen kunnen bieden. Eén van de studio’s en één studentenkamer werden speciaal ingericht voor rolstoelgebruikers.

Het Floraliënhuis is uniek gelegen, in de aangename Pulhofwijk, vlakbij de campussen Middelheim en Groenenborger en op fietsafstand van de campus Drie Eiken in Wilrijk en de campussen binnen de stadsring.

Het beeldenpark Middelheim, het Nachtegalenpark en Park den Brandt bieden gelegenheid tot verpozen en sportieve aktiviteiten. In de directe omgeving van het Floraliënhuis bevinden zich meerdere (studenten) café’s, eethuizen, sport- en ontspanningsgelegenheden.

De huurprijzen verschillen afhankelijk van de grootte en de ligging van de studio's en kamers en zijn beschikbaar op kotweb. De exacte huurvoorwaarden zijn aangegeven onder de rubriek “studio’s en kamers” en via een link kan voor elke studio of kamer doorgeklikt worden naar het overeenkomstige .bestand op Kotweb.